Header Ads

Rehtori Rosenberg töräyttää jälleen


Litteroin Tiina Rosenbergin lausumien parhaita paloja (Oras Tynkkysen kanssa käydystä keskustelusta) aikaisemassa postauksessa.
Rosenbergin uusin radioesiintyminen löytyy Areenasta, jossa kulttuurin ja sivistyksen reunaehdoista keskustelevat kirjailija Sirpa Kähkönen, Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg ja tutkija Janne Saarikivi.
Rosenberg lausuu ohjelmassa seuraavasti (aikavälillä 3.30-37.00):
  • Kyllä mä pidän Suomea hyvin taantumuksellisena maana. Suomihan on tämmöinen äijävaltio. On ihan järkyttävää katsoa meidän johtavia poliitikkoja, miten naiset tippuu yksi toisensa jälkeen.
  • Sit toinen asia mihin kiinnittää huomiota erityisesti Suomessa on tää sulkeutuneisuus... Mä ajattelen, mikä meitä oikein riivaa?
  • Se mikä on kaikkein älyttömintä kehitystä Suomessa viime vuosina - ja sehän on yleiseurooppalaista - on fasismin uustulo. Sitä kutsutaan uusfasismiksi, mutta sehän on se vanha. Ja sitten mediamaailmassa täysin kritiikitön suhtautuminen perussuomalaisiin tai populisteihin ylipäätään, uusoikeistolaisuuteen, uusfasismiin. Se on mun pelko, että taantumuksellinen kulttuuri jyrää nekin vähät edistykselliset idut, mitä nyt on kuitenkin.
  • Ihmisoikeuksistahan Suomessa ei voi juuri edes puhua, koska Suomi ei ole koskaan puolustanut ihmisoikeuksia.
  • Kun me katsotaan näitä meidän poliitikkoja, nimenomaan näitä konservatiivisten, taantumuksellisten sovinisti-miespoliitikkojen esiinmarssia- tavalla tai toisella, minkälaista maskuliinisuutta ne edistää ja edustaa. Siinähän on semmoinen selkeä sanoma. Tää ei koske meidän kaikkia miespoliitikkoja - täytyy sanoa, että Katainen ja Stubb ovat edustaneet tällaista modernimpaa maskuliinisuutta, ettei se ole samaa kuin Kekkosen aikana, että ryypätään ja käydään saunassa ja pönötetään tavalla tai toisella.
  • Meidän pitää katsoa, mikä on yleiseurooppalainen työväestö tänään. Monta kertaa ajatellaan, että se on valkoihoinen heteromies, joka on tehtaassa, mutta Euroopan työväestö on tänä päivän paperitonta, ne on turvapaikanhakijoita ja ne on maahanmuuttajia. Voivat olla myös valkoihoisia, usein eivät ole.
  • Suomessa on reilu kolme miljoonaa maahanmuuttajataustaista.
  • Näitä asioita ei ole ennen artikuloitu näin selkeästi, vaikka ne ovat olleet koko ajan Euroopassa läsnä.Mä en halua sanoa, etteivätkö ihmiset saisi äänestää perussuomalaisia - jos he haluaa näin järjenvastaisesti toimia, niin sehän on heidän valintansa.

    Lähde

Sisällön tarjoaa Blogger.