Header Ads

Mies seksituristina on uhri

Naiset hurvittelevat ulkomailla maksullisten miesten kanssa. Seksiä ja romansseja paratiisissa. Ostettua rakkautta, karu totuus seksiturismista.

Kolme ensimmäistä lausetta ovat kaikki seksilomia käsittelevien eri uutisten otsikoita. Lauseista kaksi ensimmäistä ovat naisten seksilomia kuvaavien juttujen otsikoita, kun taas kolmantena esitetty lause on miesten seksilomaa kuvaavan lehtijutun otsikko.

Perehtykäämme alussa esitettyjen lauseiden antamiin viesteihin. "Naiset hurvittelevat ulkomailla maksullisten miesten kanssa" välittää viestin, jonka mukaan naiset tekevät hulppeita ja hauskoja matkoja ulkomaille maksullisten miesten pariin. "Seksiä ja romansseja paratiisissa" kertoo paratiisimaiseen kohteeseen suuntautuvasta aistikkaasta ja romantiikan täyteisestä matkasta.

"Ostettua rakkautta, karu totuus seksiturismista" poikkeaa viestiltään selvästi kahdesta ensimmäisestä, sillä se esittää seksin harrastamisen matkakohteessa raadollisena ja karuna toimintana.

Valtamedialla on tapana kertoa naisten seksimatkoista eri sävyyn kuin miesten seksimatkoista. Jutuissa on havaittavissa tietynlainen sävyero seksimatkan sisällön kerrontatavoissa naisten tekemien seksimatkojen ja miesten tekemien seksimatkojen välillä. Tätä kerrontatavan eroa kuvaavat hyvin miesten ja naisten seksimatkoista käytetyt välittämiltään viesteiltään poikkeavat otsikot sekä seksimatkoja kuvaavat termit; Miesten seksimatkoista puhutaan yleisesti seksiturismina kun taas naisten seksimatkoja kutsutaan romanssiturismiksi tai seksikokemusten hakumatkaksi.

Naisten seksimatkat esitetään hyväksyttävänä elämysmatkailuna ja miesten tekemät seksimatkat tuomitaan karuna ja likaisena toimintana. Poikkeavatko seksimatkat kuitenkaan toisistaan tarkoitusperiensä suhteen? Eivätkö miehetkin hae matkoiltaan seksikokemuksia ja elämyksiä?

Naiset ovat uhreja sekisturisteinakin

Miesten seksimatkoista kerrottaessa kerrotaan usein myös seksiturismin uhreista, jotka esitetään aina miesten uhriuttamina naisina. Tässä vaiheessa on hyvä todeta, että maailmassa on todella seksityöhön pakotettuja ihmisiä, miehiä ja naisia. Seksityöhön pakottaminen ja ihmiskauppa ovat ehdottoman tuomittavaa toimintaa eikä kenenkään seksuaalipalveluja käyttävän tulisi ostaa palveluja ihmiskauppiailta tai ihmiskaupan uhreilta. Miesten seksimatkoista kerrottaessa ei kuitenkaan koskaan mainita, että monet seksialan työntekijät tekevät sekistyötä itsenäisesti sekä omasta tahdostaan ja ovatkin siis todellisuudessa yksityisyrittäjiä.

Naisten seksimatkoista kerrottaessa seksiturismin uhreja eivät olekaan ne miehet, joiden tarjoamia seksuaalipalveluja seksimatkoja tekevät naiset käyttävät. Naisten seksimatkoista kerrottaessa juttu kääntyykin aivan päälaelleen ja näiden tarinoiden uhreja ovatkin seksimatkoja tekevät naiset.

Naisten seksimatkoista puhuttaessa naisten ajatellaan usein tulevan jotekin miesten höynäyttämiksi tai heidät esitetään miehen hyväksyntää hakevina uhreina, jotka ovat ajautuneet seksimatkailun harrastajiksi elämässä koettujen pettymysten kautta.


Seksimatkoja tekevä nainen nähdään haavoittuvana olosuhteisiin ajautuneena uhrina. Seksimatkoja tekevä mies nähdään naisia saalistavana kyltymättömänä petona. Poikkeavatko seksimatkat kuitenkaan toisistaan? Eivätkö miehet voi ajautua seksimatkailun pariin olosuhteiden sanelemana? Mies seksituristina on uhri.

Tämän jutun kirjoittaja on Asumaan Suomeen sivuston ylläpitäjä, joka esiintyy vierailevana kirjoittajana miesasia.fi sivustolla. Mikäli olet kiinnostunut suomalaista miestä arvostavista ulkomaalaisista naisista, voit tutustua kansainväliseen serurusteluun ja deittailuun osoitteessa www.asumaansuomeen.fi

Tästä voit lukea jutun Naiset hurvittelevat ulkomailla maksullisten miesten kanssa
Tästä voit lukea jutun Seksiä ja romansseja paratiisissa
Tästä voit lukea jutun Ostettua rakkautta, karu totuus seksiturismistaSisällön tarjoaa Blogger.