Header Ads

Yli puolet Intian raiskausilmoituksista vääriä


Raiskausilmoituksista on tullut syöpä Intian pääkaupungissa Delhissä jos on uskomista "Rape Crisis Cell of the Delhi Comission for women (DCW):tä. Heidän mukaansa 1466 tapausta 2753 rekisteröidystä ilmoituksesta naisten paneelissa huhtikuussa 2013 - heinäkuun 2014 välillä löydettiin vääriksi. DCW puheenjohtaja Barkha Singh sanoi:

"Kevytmieliset ilmoitukset ovat huolestuttavia, koska tutkimme jokaisen tapauksen huolellisesti".

"Jotkut naiset käyttävät tätä keinona kiristää haavoittuvia miehiä", johon hän vielä lisäsi "he kohtelevat sitä kuin bisneksenä".
Kaikista tapauksista, jotka on rekisteröity, vain 1287 tapausta ovat osoittautunut oikeaksi. Datan mukaan raiskausilmoituksissa on ollut huomattava nousu viimeisen seitsemän kuukauden aikana.

Tietojen mukaan välille heinäkuu - joulukuu 2013, vääriä raiskaustapauksia todettiin peräti 525 kappaletta naisten paneelin mukaan. Määrä nousi vielä 900 välillä tammi - heinäkuussa 2014. Tapaukset, jotka usein ilmenevät vääriksi, johtuvat henkilökohtaisista riidoista joissa halutaan tasata puntteja.
"Monissa tapauksissa kantelija on vihamielinen ja haluaa kostaa tai kiristää rahaa syytetyltä ja jättää tästä syystä väärän ilmoituksen hänestä", kertoi Sudha Tokas, DCW jäsen.

"Muutama kuukausi sitten vuoralaisena ollut nainen nosti syytteen vuokranantajaansa vastaan seksuaalisesta häirinnästä. Kun häntä pyydettiin terveystarkastukseen, kieltäytyi nainen tästä. Ristikuulusteluissa nainen myönsi valehdelleensa."

"Toisessa tapauksessa eräs korkea-arvoinen sairaalan virkamies joutui syyteeseen, kun sairaalan henkilökuntaan kuuluva nainen syytti häntä raiskauksesta. Tutkimuksen aikana selvisi, että nainen oli suuttunut miehelle, koska nainen halusi siirtyä päivävuoroon, mutta ei saanut."

Raiskauksessa on kyseessä vakava rikos ja siksi tutkijat monesti tutkivat tapaukset tarkkaan.
"Tapaukset ovat erittäin herkiä ja siksi työskentelemme kovasti selvittääksemme mitä on tapahtunut. Annamme uhrille nopeaa oikeutta ja autamme heitä usein myös keräämään rahat terveystarkatukseen".

Komissiolla on myös valta rangaista väärän raiskausilmoituksen tekijöitä. Komissio varoittaakin, että he tulevat rankaisemaan kaikkia jotka uskaltavat tehdä väärän raiskausilmoituksen.

Lähde: IndiaToday

Sisällön tarjoaa Blogger.