Header Ads

Patriarkaatin paremmuus

Patriarkaattia monesti solvataan ja nimitetään naisten alentamiseksi, vaikkei se sitä monessa tapauksessa edes ole. Kautta historian voimme katsoa esimerkkejä joissa patriarkaatti on luonut upeita sivilisaatioita. Toki matriarkaattisinkin yhteiskuntia on ollut, mutta niiden löytäminen ja "onnistuneisuus" on hyvinkin kyseenalaista.

Juurikin feministit mollaavat miehiä ja heidän saavutuksiaan, mutta tuppaavat unohtamaan mitä kaikkea miehet tekevätkään naisten eteen. He myös ovat määrittäneet patriarkaatin täysin omia tarpeitaan varten, vaikka se todellisuudessa tarkoittaa vain yhteiskuntaa jossa vanhemmilla miehillä on valta. Patriarkaatti ei siis tarkoita, missään nimessä naisten sortoa.

Tästä syystä moni varmasti miettii minkälainen olisi yhteiskunta jossa olisi vain miehiä tai naisia. Moni sosiologi varmasti haluaisi tutkia tällaista yhteiskuntaa jossa naiset ja miehet laitettaisiin omin avuin pärjäämään luonnon helmaan. Tätähän ei tosin ole onnistunut kukaan testaamaan "virallisesti", mutta onneksi apuumme rientää tosi-tv.

Hollantilainen tosi-tv sarja "Expeditie Robinson" on hollantilainen tosi-tv sarja jossa kilpailijat kilpailevat trooppisilla saarilla. Tässä kyseisessä sarjassa miehet ja naiset laitettiin eri saarille ja pärjäämään niillä.

Nyt moni feministi varmasti riemuitsee, että "HAH! Nyt näette miten naiset pärjäävä paremmin kuin miehet!" tyyliin, mutta katsotaanpa mitä tapahtuikaan.

Molemmat joukkueet pudotettiin saarille, muutamien varusteiden kanssa ja jätettiin yksinään tämän jälkeen. Molemmissa ryhmissä tapahtui alkuunsa pientä väittelyä mitä kenenkin tulisi tehdä porukassa, mutta  miehet selvittivät tämän nopeasti ja siirtyivät seuraavaksi tekemään jokainen tahollaan sen mitä pitääkin, selviytymisen kannalta.
Jotkut miehistä alkoivat metsästää, saalistaa tai kalastamaan kun taas, toinen eräs alkoi tekemään tuoleja jotkut taas rakentamaan kotaa, joka pikku hiljaa nousi ja kehittyi yhä paremmaksi. Eräs miehistä taas kokkasi joka ilta. Eli jo päivässä pieni, mutta toimiva sivilisaatio oli syntynyt.

Mitä naiset sitten tekivät?

Naisetkin saivat päivärytmin aikaiseksi. Aluksi he ripustivat vaatteet ja pyyhkeet kuivumaan, tämän jälkeen vuorossa oli auringonottoa ja juoruilua, koska tosin kuin miehet, naiset eivät päässeet yhteisymmärrykseen siitä mitä jokainen tekisi.

Mitä tämä sitten aiheutti naisille?

Naiset olivat trooppisten myrskyjen armoilla, saivat hiekkakirppujen puremia ja olivat kaiken kaikkiaan kurjia. Miehet taas olivat jotenkuten onnellisia. Toki miehilläkin heräsi eripuraa asioista, mutta ne ratkaistiin hyvin nopeasti.

Lopulta tuottajat sitten päättivät auttaa näitä naisia ja määräsivät kolme miestä naisten saarelle ja kolme naista miesten saarelle.


Miehet, jotka valittiin naisten saarelle, olivat tietenkin innoissaan päätöksestä ennen kuin saapuivat paikalle.

 Paikalle saavuttuaan miesten oli pakko kysyä - "Missä kotanne on?"

Johon naiset tietenkin vastasivat - "Ei meillä ole kotaa."

"Missä tarvikkeenne ja ruokanne on?" - kysyivät miehet.

"Me söimme kaiken riisin." - vastasivat naiset.

Tämä tarkoitti siis sitä, että miehet joutuivat raatamaan kuin koirat samaan aikaan kun naiset jatkoivat auringonottoa, uimista ja juoruamista. Miehet joutuivat käyttämään kaikkia taitojaan, jotka oppivat ensimmäisten viikkojen aikana, omalla saarellaan erehdyksien ja onnistumisien kautta.

Kolme naista, jotka taas lähetettiin miesten saarelle, olivat erittäin onnellisia, koska tarjolla oli paljon huomiota miehiltä.Toisin kuin olisi voinut ehkä, jopa odottaa ei naisten käyttäytyminen muuttunut, vaan he jatkoivat laiskettua, auringon ottoa ja narttuiluaan.

Vaikkakin tämä kaikki tosiaan tapahtui tosi-tv:ssä ja moni varmasti pitää koko ohjelmaa täysin hölynpölynä, niin antaa se kuitenkin erittäin hyvän kuvan yleisesti. USA:n

Selviytyjät (Survivors, englanniksi), joissa naiset ja miehet on eritelty (The Amazon ja One World), miehet ovat saaneet hommat pelaamaan useimmiten nopeasti ja tehokkaasi. He ovat alkaneet tekemään ruokaa, tehneet suojan, aloittaneet tulen teon, metsästäneet jne. Naiset taas ovat syöneet muonavarastonsa, väitelleet ja lopulta jääneet myrskyjen armoille ja olleet kaikin puolin kurjina, koska kukaan ei ole suostunut tekemään juuri mitään, erimielisyyksien johdosta.

Toisin sanoen vastakkaista tilannetta, jossa miehet jäisivät tumpit suorina seisomaan ja naiset saisivat homman pelaamaan, emme juuri löydä kuin feministien tarinoista ja kuvitelmista.

Aiheesta kirjoitti ensimmäisenä Return Of Kings

Sisällön tarjoaa Blogger.