Header Ads

Miesten kommentit synnytyssalissaThe Voice julkaisi artikkelin otsikolla "Vagina on tuhoutunut!" Lue tuoreiden isien älyttömimmät synnytyssalikommentit. Artikkeli oli kopio, käännös ja tynkäversio The Stir sivuston artikkelista 27 dumbest things dads have said in the delivery room.

Artikkelit ja erityisesti niiden kommentit saivat minut pohtimaan miesten roolia synnytyssaleissa ja naisten suhtautumista vastaavassa tilanteessa.

Sanomattakin selvää, että kommenttikentät täyttyivät seuraavan tyyppisillä kommenteilla:
-"Voi luoja mitä juntteja xDD"
-"Kai se mies nyt tajuaa mihin on ryhtyny kun on laittanu alulleen lapsen nii tyhmä täytyy olla jos ei tajua seurauksia tai että miyä tulee tapahtuun...."
-"Jättäisin tommosen vammasen."
-"aivottomia miehiä!"
-"Oisin vetässy vastapalloo jos noin olis menny"
Jne.

Esimerkiksi kohta 3. joka on valittu otsikkoonkin "Vagina on tuhottu!" on aivan selvä vitsi minkä tarkoitus on vain keventää tunnelmaa, mutta reaktioksi valitaan vetää herne nenään. Tietenkään tuo ei ole mitenkään huumorin turvallisilla vesillä seilaamista, mutta tarvitseeko kummoisiakaan hoksottimiaan ymmärtääkseen ettei kyseessä ole mikään totinen ilmaisu. Jos ilmaisu on kuitenkin täysin vakavissaan esitetty, syytä miettiä onko tässä vaiheessa varaa haukkua ketään muuta tyhmäksi.


Hyvää ruokahalua!
Kuva:Pinterest/ Brittany De Los Santos

Myös kohta 8. ei mielestäni ole laisinkaan paha vaan itse asiassa jopa liikuttavan kauniisti sanottua asia. "Kun lähdin synnyttämään esikoistani sairaalaan mieheni otti mukaansa sakset ja sanoi: ''Tarvitsenko minä näitä? Onkohan sairaalassa sakset, joita voin lainata katkaistakseni napanuoran?"

Mutta se mitä todella rupesin pohtimaan on mitä nainen edes haluaa mieheltä synnytyssalissa? Aistin kommentteja lukiessani aivan kuin naiset olisivat katkeria miehille, kun synnyttäessä he eivät kärsi tuskista. Ja jos nainen kärsii kivuista miehen pitää kärsiä jollain tavoin myös. Hän ei saa kysyä edes lupaa pitkän kymmentuntisen synnytyksen aikana käydä syömässä, soittamassa puhelua tai ottamalla torkkuja. Ei hänen pitää kärsiä, koska nainenkin kärsii.

Aivan kuin naiset käyttäisi synnytyksen kipuja jonkinlaisena korttina saada lisää etuuksia. Ja aivan kuin naisten pitäisi kostaa miehille kärsimyksensä, koska miehen ei tarvitse biologisista syistä kokea synnytyskipuja. Mies täytyy siis pakottaa koko toimituksen ajaksi olemaan täysin tämän synnyttävän naisen palvelija ja istumaan hiljaa jos niin käsketään. Aivan kun miehen läsnäolo ei olisi tärkeää muuta kuin naisen omana henkilökohtaisen pahanolon sylkykuppina.

Mielestäni tilanne tuo miehen ja naisen erot selkeästi esille. Naiset näkevät tilanteet tunteiden kautta ja miehet käytännöllisyyden kautta. Kahden tunnin odottelun ja hohhailun jälkeen mies varmasti miettii, että nyt olisi hyvä hetki soittaa nuohoojalle, kun ei tässä nyt mitään akuuttia tilannetta ole päällä. Nainen kokee miehen toiminnan olevan loukkaus häntä kohtaan, siinä missä mies vain yrittää käyttää ajan tehokkaasti hyödyksi.
Hyvin vähän hän kuitenkin tietää kuinka miehen seuratessa synnytystä se saattaa tuhota parin seksielämän pysyvästi. Kuvittele tilanne missä joudut seuraamaan alien ylösnousemus elokuvaa projisoituna kumppanisi kehosta kymmenen tunnin ajan.

Kulta, suututko jos käyn kahvilla?
Kuva: Wikipedia
Välillä tuntuu kuin ainoa tapa naisen kokea olevansa elossa on silloin kun hän saa tuottaa kärsimystä miehelle. Aivan kuten pakottaessaan miehen olemaan juuri tietyllä tavalla tietäen sen olevan se mistä tämä kärsii eniten. Sama ilmiö toistuu kun nainen raahaa miehen vaateostoksille tai katsomaan romanttista naiselokuvaa.


Ensin naiset muovaavat miehestä tottelevan beta-elättäjän ja sitten toteavat tämän olevan liian nyhverö ja näyttävät miehelle ovea. 

Naiset, jos miehet kerta ovat vain häiriöksi synnytyssalissa, niin onko niitä pakko raahata sinne?

Sisällön tarjoaa Blogger.