Header Ads

DC Comics pakotettiin vetämään Batmanin kansi takaisinFeministit ovat onnistuneet pakottamaan DC Comics sarjakuvayhtiön vetämään seuraavan sarjakuvansa kannen pois myynnistä.

Kuvan tarkoituksena oli olla kunnianosoitus vuoden 1988 Batmanin itsenäiselle tarinalle "The Killing Joke", kirjoittanut Alan Moore, jossa Jokeri hyökkää Lepakkotytön kimppuun, oletetusti raiskaa ja käyttää häntä seksuaalisesti hyväkseen sekä aiheuttaa sen että Lepakkotyttö, toisin sanoen komissaari Gordonin tytär Barbara Gordon, joutuu pyörätuoliin.Alkuperäinen "The Killing Joke" kansi


Feministit ovat menneet jopa niin pitkälle, että ovat keksineet (taas kerran) uuden hashtagin "#ChangeTheCover". Onneksi myös vastakkainen hashtagi "#SaveTheCover" on ottanut tuulta alleen. Kannen pelastamisen puolesta on puhunut myös amerikkalainen näyttelijä Adam Baldwin.

DC Comics kertoo,että kesäkuu on suunniteltu olevan "Jokeri" kuukausi, jolloin jokaista Batmanin kantta olisi saatavilla kahdessa eri muodossa, alkuperäisenä ja muunnoksena. Kuvan oli tarkoitus olla kuvittamassa muunnosta.

Kannen luoja Albuquerque itse pitää kuvaa isona osana Lepakkotytön historiaa ja halusi näin kunnioittaa nykyiseltään suosituksi nousseen sarjakuvahahmon historiaa. Hänen mukaansa hän halusi nostaa esiin nimenomaan Jokerin ja Barbara Gordonin traumaattista suhdetta toisiinsa, mutta mitä ilmeisemmin osui eräiden henkilöiden "hermoon", omien sanojensa mukaan.

Loppuun Miesasia.fi onkin kysyttävä kaikilta teiltä lukijoilta:

"Löydättekö alla olevan kuvan jollakin tapaa niin häiritseväksi että DC Comics teki oikein vetäessään sen pois julkaisusta vai tulisiko se pelastaa ja palauttaa?"


Feministien kammoksuma ja inhoama kuva

Sisällön tarjoaa Blogger.