Header Ads

Steroidien käytön riskit


Kehonrakennus on kasvattanut tasaisesti suosiotaan viime vuosina ja se onkin hyvää ajanvietettä jossa oppii tuntemaan oman kehonsa, omat voimansa ja sen rajat. Ikävä kyllä ilmiöllä on myös varjopuoli. Steroidien käyttöä on alettu katsoa karsaasti Euroopassa, mutta ammattilaispiireissä ja meren tuolla puolen ne ovat edelleen hyväksytty "lisäravinne". Steroidit tarjoavat laiskalle miehelle oikotien maksimaaliseen lihasmassaan, mutta niiden käyttöön sisältyy useita riskejä. Tässä niistä muutamia: 


1. Steroidien käyttäjät eivät ole pitkäikäisiä. Kehon lihasmassa pystyy syystä kasvamaan luonnollisesti vain tiettyyn pisteeseen. Syynä paitsi se, että tätä suuremmat lihakset ovat suuri rasite mm. sydämelle. Se on syynä sillekin, miksi eräs hyvin tunnettu suomalainen kehonrakentaja on aina yhtä hengästynyt kuin olisi juuri tullut pitkältä lenkiltä.2. Et tiedä mitä kehoosi pistät. Euroopan alueella myytävien lisäravinteiden sisältöjä tarkkaillaan, ostaessasi steroideja taas et voi olla varma siitä että aine on puhdasta. Et voi mitenkään tarkalleen tietää mitä saat. Riski saada esim. maksavaurio on suuri. 3. Pysyvät sivuoireet ovat hyvin noloja. Kasvuhormoni kasvattaa sisäelimiäsi samaa matkaa lihastesi kanssa. Steroidien käyttäjän tunnistaakin useimmiten suureksi pullistuneesta vatsasta. Muita pysviä noloja sivutuotteita ovat mm. naismaiset rinnat ja kaljuuntuminen. Lisäksi on vielä lopettamisen myötä väistyvä mutta monen aktiivikäyttäjän salainen häpeä, kutistuneet kivekset.


4. Iho-ongelmat. Akne, monille tuttu ja usein kivuliaskin kiusa on läsnä myös useimpien steroidien käyttäjien elämässä. Steroidit lisäävät testosteronin määrää kehossa, ja tämä taas kohottaa verenpainetta ja kehon lämpötilaa, mikä saa ihon punoittamaan. 


5. Psyykkiset oireet Koska steroidit temppuilevat kehon hormonitasapainon kanssa, niiden käyttö voi aiheuttaa joissakin myös vakavia psyykkisiä oireita. Näihin kuuluvat mm. hallitsemattomat vihanpurkaukset, mielialanvaihtelut, vainoharhaisuus ja itsetuhoisuus. Sisällön tarjoaa Blogger.