Header Ads

Myytti nimeltä friendzone


Yksi vuoden 2014 käytetyimpiä sanoja oli niin sanottu "friendzone" jolla kuvataan tilannetta jossa henkilöllä on tunteita toista henkilöä kohtaan, mutta ei saa tunteilleen vastakaikua. Internet on täynnä kirjoituksia siitä, miten tämän voi välttää ja miten siihen tulee suhtautua. Minun näkökulmani asiaan on täysin vastakkainen; Miksi "friendzonea" ei ole olemassa.

1. Kukaan ei voi kontrolloida sitä keneen rakastuu tai on rakastumatta.

Niinpä henkilöä joka torjuu ihmisen josta ei ole kiinnostunut, ei voida syyttää tästä. Tämä ei kuitenkaan automaattisesti merkitse että sinussa on jotain vikaa, useimmiten päätös pitää tai olla pitämättä henkilöstä tehdään alitajuisesti, ja ihmisillä on hyvinkin eriävät maut. Toinen ei voi jostain syystä sietää ruskeasilmäisiä ihmisiä, toinen haluaa kumppanin olevan itseään lyhyempi. 


2. Nainen ja mies voivat olla vain ystäviä keskenään.
Miehet voivat olla julmia toisiaan kohtaan, ja naispuolisen ystävänsä kanssa liikkuva mies saa usein osakseen sääliä, joskus jopa homottelua muilta miehiltä. Useimmilla ihmisillä on sekä mies-, että naispuolisia ystäviä, ja henkilö joka ei ole ns. tyttöystävämateriaalia, voi osoittautua arvokkaaksi ystäväksi. Häneltä voi saada vinkkejä esim. siihen mitä antaa kumppanille syntymäpäivälahjaksi. 


3. Kukaan ei voi pakottaa toista ystäväkseen.
Sen valinnan jokainen tekee itse, mikä merkitsee että torjutuksi tullut jää omasta halustaan tälle vyöhykkeelle, koska edelleen elättelee toivoa parisuhteesta torjujan kanssa. Torjutuksi tulemisella on hyvin negatiivinen kaiku. Sen tähden monet ihmiset ovat siirtyneet käyttämään "friendzonea", siitä huolimatta että kyseinen henkilö ei edes olisi heidän ystävänsä. Se vie huomion pois tapahtumasta, ja siirtää syyn torjujan päätyyn. 4. Kiltit miehet eivät tule torjutuiksi.
Myyttiin liittyy olennaisesti näkemys siitä että kiltti mies jää aina tälle vyöhykkeelle, kun taas huonosti naista kohteleva mies on naisten suosiossa. Tämä ei voisi olla kauempana totuudesta. Tämä johtuu siitä että kuuluisa lause "vika ei ole sinussa, vaan minussa" ymmärretään väärin. Mies uskottelee itselleen että torjutuksi tuleminen onkin naisen vika, tämä ei osaa arvostaa hänen kaltaistaan hyvää miestä, vaan sortuu aina lurjuksiin. Ongelma ei ole siinä että mies on kiltti, vaan siinä että hän antaa naisen kävellä ylitseen. Älä siis järjestä aikatauluasi kumppanisi menojen mukaan, äläkä aina taivu ja anna periksi. Yhteisen elämänne lisäksi teillä kummallakin on omanne. 


Ei kannata valehdella itselleen. Miksi edes haluaisit olla ihmisen kanssa joka ei arvosta sinua? 
Fakta on, että torjutuksi tuleminen ei ole aina sinun syytäsi, mutta se ei myöskään ole torjujan syytä. Jokaisella meistä on oikeus valita kumppanimme, etsiä "sitä oikeaa". Siksi ei kannata tuhlata aikaa ja energiaa katkeruuteen, vaan hyväksyä tappionsa, ja suunnata kohti uusia seikkailuja. 

Sisällön tarjoaa Blogger.