Header Ads

Mies on miehelle susi


Mielipidekirjoitus Elämme patriarkaalisessa maailmassa, ystävä hyvä. Se voi kuulostaa alkuun hienolta, mutta se on syynä moniin tämän blogin kirjoittajien kokemiin vääryyksiin. Se saa meidän nuoret miehemme syrjäytymään ja voimaan pahoin. Nyt kerron sinulle miksi. 


Miesten henkistä ja fyysistä pahoinpitelyä ei oteta vakavasti, sillä patriarkaalisessa yhteiskunnassa mies ei saa olla heikko. Patriarkaalisessa maailmassa nainen on järjestään heikompi, alempiarvoisempi, uhri. Siksi ajatus siitä että mies saa selkäänsä naiselta, on koominen. Suurin osa ei edes tunnusta tosiseikkaa: Sitä että miehenkin voi raiskata. Useimmat miehet eivät kuitenkaan pysty täysin kontrolloimaan penistään, ja nekin jotka pystyvät, eivät välttämättä kykene siihen vahvassa humalassa. Taannoin julkaistiin uutinen amerikan maalla sattuneesta tapauksesta, jossa kaksi naisopettajaa hyväksikäytti pientä poikaa. Lukiessani kommentteja en voinut uskoa silmiäni. Kukaan ei ottanut juttua vakavasti, siitä tuli pelkkä vitsi, poikahan niin sanotusti "sai naista".


Mies on aina vastuussa puolisostaan. Jokin aika sitten nousi uutisotsikoihin tapaus lapsensa tappaneesta äidistä, mutta odotetusti, harva osoitti syyttävän sormen äitiä kohti, vaan se siirtyi hyvin äkkiä perheen isään. Surevasta isästä tuli keskustelupalstoilla demoni, joka ajoi viattoman naisen tekoonsa. Miehen katsottiin olevan vastuussa vaimonsa hyvinvoinnista, ja täten myös tämän teosta. Kun parisuhde päättyy eroon, silloinkin oletetaan usein syyn olevan miehen. Jopa silloin kun nainen on ollut petollinen, tähänkin etsitään syy miehen tekemisistä. Miesten niskoilla lepää valtava vastuu.

Patriarkaalisessa yhteiskunnassa on erikseen naisten- ja miesten työt. Tämän vuoksi lapsia kotiin hoitamaan jäävä isä on outolintu. Lisäksi näinä kidnappaajien aikoina, leikkikentillä ja koulun pihalla ilman seuraa liikkuva mies voi aiheuttaa hämminkiä. Nainen on aina perinteisesti hoitanut lapsia, ja tämän oletetaan luonteeltaan olevan huolehtiva, useimmiten erotilanteessa lapset menevätkin suoraan äidille. Lisäksi moni kieltäytyy uskomasta sitä että myös nainen voi olla pedofiili ja kohdella lapsia kaltoin. Tämän vuoksi moni raiskaustapaus jää pimentoon, moni pahoinpitely ja lapsen hyväksikäyttötapaus jää unohduksiin eikä paha saa palkkaansa.

Miehen oletetaan huoltavan autoa ja hoitavan taloa ja osaavan luonnostaan käyttää työkaluja ja korjata rikkoutuneita asioita. Mies joka ei tiedä mitään autoista, saa osakseen pilkkaa muilta miehiltä. Mies joka antaa puolisonsa huoltaa auton, vielä enemmän. Myös siivous, yksi fyysisesti rankimmista kotitöistä, nähdään jostain syystä epämiehekkäänä. On huvittavaa miten kevyt työ, kuten muutaman reiän poraaminen, on miehekästä mutta imurointi ei.

Miehenä olemiseen liittyy järjettömiä ja naurettavia sääntöjä. Miehet voivat olla toisiaan kohtaan hyvinkin julmia. Värikkäistä vaatteista pitävää, tai ulkonäöstään tavallista tarkemmin huolta pitävää homotellaan avoimesti. Lisäksi miehellä tulisi olla parta, siitä huolimatta että se ei välttämättä sovi kaikille. Mitään karvoja ei saisi ajaa, ei vaikka pitäisi alapäästään enemmän ajeltuna, ei edes silloin kun on vain kolme rintakarvaa jotka kaikki kasvavat eri paikoissa. Jostain syystä on myöskin kiellettyä virtsata istualtaan. Kukaan joka on ollut päissään tai oikein pahassa krapulassa, tietää että silloin on parempi istua. On tunnustettava se tosiseikka, että jotkut eivät pysty virtsaamaan istualtaan kunnolla, mutta on myös niitä joilla on toisinpäin.


Hyvät lukijat, oikea mies on sellainen, jolla on oikeat vehkeet jalkojen välissä. Se ei edellytä sitä että pidät urheilusta. Se, ettet siedä kahvia, tai juo ollenkaan alkoholia, ei tee sinusta yhtään vähemmän miehistä. Voit olla perheenisä, lapseton, pitkä, lyhyt eikä kampauksellasi ole väliä. Jätetään sikseen keskinäinen uhittelu, ja keskitytään toistemme tukemiseen ja patriarkaatin tuhoamiseen. Näin luomme paremman maailman paitsi lapsillemme, myös tuleville sukupolville.


Sisällön tarjoaa Blogger.