Header Ads

Psykologi istutti vääriä muistoja lapsien mieliin


Entinen psykologi Marsha Kleinman on jäänyt taas kerran kiinni psykologin työn harjoittamisesta. Hänen lisenssinsä harjoittaa kyseistä toimintaa evättiin häneltä hänen jäätyään kiinni istuttamasta vääriä seksuaalisen häirinnän muistoja lapsiin.

Marsha Kleinman on jo pitkään tunnettu New Jerseyn kaupungissa mielenterveyden ammattilaisena joka jäi housut kintuissaan kiinni siitä, että hän istutti valheellisia seksuaalisen häirinnän muistoja lapsiin. Hän käytti tässä niin kutsuttua EMDR tekniikkaa istuttaakseen mielikuvia potilaidensa mieliin.

"EMDR on terapeuttinen lähestymistapa, jota käytetään yleisesti psyykkisten traumojen hoidossa myös Suomessa. Menetelmässä yhdistyy useiden erilaisten terapiasuuntausten puolia. EMDR on monivaiheinen ja erittäin asiakaskeskeinen hoitotapa, joka on alkujaan kehitetty traumaperäisen stressihäiriön (PTSD) ja traumatisoituneen muistin hoitoon. Nykyisin hoitoa käytetään paljon laajemmin muun muassa lentopelon, uhkapelin, erilaisten suorituspaineiden, ahdistuksen, surun, persoonallisuushäiriöiden, fobioiden ja paniikkihäiriöiden, sekä onnettomuuksien ja luonnonmullistusten aiheuttamien muistojen hoidossa." [1]

Kleinmanin lupa harjoittaa alaansa on evätty koko New Jerseyn osavaltiossa. Hänet saatiin kumminkin myöhemmin uudestaan kiinni ammatin harjoittamisesta, vaikka häneltä oltiin evätty oikeus siihen.

Oikeusministeriön sijainen, Joshua Bengal kommentoi seuraavasti: "Tohtori Kleinman on todistanut olevansa täysin hallitsematon, hän ei pysty edes hallitsemaan itseään."
[1] - http://www.emdr.fi/emdr.html

Sisällön tarjoaa Blogger.