Header Ads

Seksuaalisen häirinnän myytitSeuraava kirjoitus on suora lainaus Rajat ry kirjoitusesta "Myytit".


Poika tai mies voi tulla seksuaalisesti loukatuksi hyvin monin eri tavoin. Loukkaaminen ja seksuaalinen pahoinpitely voivat tapahtua sekä fyysisesti että henkisesti. Seksuaalinen loukkaaminen voi ilmetä monin eri tavoin. Se voi olla esimerkiksi raiskaus, sen yritys, epäsopiva kosketteleminen, katsomaan pakottaminen tai jonkinlaiseen seksuaaliseen kontaktiin pakottaminen tai manipuloinen.Seksuaalinen loukkaaminen on paitsi rikos juridisesti, se on myös rikos ja väärin inhimillisesti. Jos ihminen on joutunut kokemaan minkäänlaista seksuaalista loukkaamista tai pahoinpitelyä, on luonnollista, että hän kokee pelkoa, ahdistusta, syyllisyyttä, häpeää, vihaa. Seksuaalisen loukkauksen uhri ei ole koskaan syyllinen tekoon tai teon yritykseen. Vain loukkauksen tai pahoinpitelyn tekijä on syyllinen ja vastuullinen tekoon tai teon yritykseen. 

Seksuaaliseen loukkaamiseen, pahoinpitelyyn, seksuaaliseen hyväksikäyttöön erityisesti, kun uhri on
poika tai mies, liittyy valtavasti erilaisia myyttejä, joita tiedonpuute, asenteet, pelot ja yleisesti vaikeiden tunteiden käsittelyn vaikeudet sekä stereotyyppisetkuvat ylläpitävät. Näihin myytteihin uskominen on 
vaarallista ja vaurioittavaa. Myytteihin uskominen ylläpitää niitä. Myytit ovat tärkeä tunnistaa ja niiden virheellinen sisältö on välttämätöntä oikaista, jotta seksuaalista hyväksikäyttöä voidaan ennaltaehkäistä tai jo tapahtunutta voidaan hoitaa. Myyttien, väärinkäsitysten oikaiseminen on olennaisen tärkeää hyväksikäytöstä toipumisessa.

Koko tekstin voit lukea täältä.

Sisällön tarjoaa Blogger.