Header Ads

Naiset raiskaavat miehiäIS kertoo miten Jamaikalla vanhemmat naiset ovat alkaneet raiskata miehiä ja poikia. Ikä ryhmissä on pääasiallisesti 16-20 vuotiaita nuoria poikia ja miehiä, mutta myös 30-35 vuotiaat ovat kertoneet joutuneensa raiskatuksi.


On todella järkyttävää lukea, että monet ihmiset vähättelevät näitä tekoja. Raiskaus on raiskaus sukupuolesta riippumatta.

- Ei sellaista voi tapahtua, koska jos mies ei halua seksiä, niin silloin mies ei harrasta seksiä, kertoo 40-vuotias Ricardo Thomas lehdelle.

- Jos joku toinen mies yrittää raiskata sinut, niin silloin tappelet vastaan kynsin hampain. Joten jos et halua seksiä naisen kanssa, niin silloinhan pitäisi vastustella samalla tavoin. Minun mielestäni mies voi olla jossain määrin vastahakoinen osapuoli, mutta ei kyse silti ole raiskauksesta.


- Mielestäni miehen raiskauksesta olisi kyse, jos vaikka joukko naisia hyökkää kimppuusi dildon kanssa, Thomas määrittelee.Lukisimmeko edes tällaisia seksistisiä kommentteja, jotka syyllistävät uhria jos uhreina olisivat naiset?

On myös täysin absurdia, että miehen odotetaan vastustelevan raiskatuksi tullessaan, mutta samaa ei odoteta naisilta vaan uhria syyllistetään koska hän on mies. On erittäin seksististä odottaa, että mies olisi läheskään aina vahvempi osapuoli tilanteessa saatikka kykenevä toimimaan tällaisessa tilanteessa.


Onneksi ongelmaan on kumminkin herätty ja esimerkiksi Shauna-Kaye Rowe Jamaikan Punaisesta rististä kehottaa miehiä ilmoittamaan tapahtuneesta, jotta syylliset saataisiin kiinni ja uhreille kaikki mahdollinen apu.

Asiasta eteenpäin ilmoittaminen voi kumminkin olla vaikeaa miehille ja Rowe kommentoi asiaa seuraavasti:

- Silloin tapahtunut voi ilmetä käytöksessä - aivan kuten raiskatuilla naisilla, jotka saattavat alkaa käyttää huumeita tai alkoholia. Näillä miehillä voi ilmetä ongelmia ihmissuhteissa tai työssään, ja he voivat alkaa käyttää alkoholia tai muuta. Siksi tähän kysymykseen täytyy ehdottomasti puuttua.Sisällön tarjoaa Blogger.