Header Ads

Kirsi Heikel huijaa YLE:n A-talk-ohjelmassa "Lasikatto"

Miesten ja naisten tehdyt työtunnit ja ansiot v. 2000


Lasikatto-ohjelmassa torstain A-talkissa (voi katsoa areenasta) YLE:n toimittaja Kirsi Heikel sanoi: "Jos nainen saa euron, mies saa euro kaksikymmentä senttiä. Ja kaikki te hyvät katsojat, jotka sanotte ja olette meillekin kommentoineet tätä asiaa tänä päivänä, että tämä johtuu siitä, että miehet tekevät enemmän töitä, niin minulla on teille huonoja uutisia. Niin tästä luvusta on tosiaan siivottu kaikki nämä työtunnit. Eli määrät eivät tässä vaikuta, vaan näin se on."
areena.yle.fi/tv/2226508 , aika noin 36.30
Törkeää huijaamista, sillä Kirsi Heikel ei pysty osoittamaan yhtään tilastoa tai tutkimusta, jossa olisi palkkavertailussa otettu huomioon miesten ja naisten tehdyt työtunnit ja saatu lopputulos, että mies saa 20 % enemmän palkkaa.
Ja kuka on muka siivonnut työtunnit? Ei kukaan, sillä se on mahdottomuus, jos käyttää Tilastokeskuksen palkka-aineistoa.
Todiste 1: Kuukausipalkat maksetaan jo puolessa kuussa. Miten palkkatiedoissa muka voisi olla tehdyt kuukauden työtunnit kuukausipalkkaisilla?
Todiste 2: Työaikalain 37 § luettelee ne palkansaajat, joille ei vaadita työaikakirjanpitoa. Heitä on tässä pykälässä noin 250 000.
Todiste 3: Tilastokeskuksen työolotutkimuksen mukaan noin 29 % palkansaajista on niitä, joiden työaikaa ei seurata elektronisella tai manuaalisella seurantajärjestelmällä. Eli työnantajilla ainakaan ei ole heidän työaikatietojaan.
Todiste 4: Työelämän tutkijat Raija Julkunen, Jouko Nätti ja Timo Anttila ovat tehneet tutkimuksen, jonka tutkimusaineiston keräsi Tilastokeskus. Siinä tutkitaan keskiluokan ylitöitä ja työsopimuksia, joissa ylityöajan palkka sisältyy kiinteään kuukausipalkkaan.
Tutkimuksesta on julkaistu kirja "Aikanyrjähdys", jonka sivulla 89 kokonaistyöaika-asiasta sanotaan näin: ”Osa niistä, joiden kuuluisi saada ylityöt takaisin vapaana, eivät voi pitää niitä. Näin he käytännössä lähenevät sitä kolmasosaa (34 %), jolle ylitöitä ei korvata erikseen.” Ansiotasoindeksitilastossa ja Palkkarakennetilastossa on siten noin 220 000 palkansaajaa, joilla on kokonaistyöaika, jossa kuukauden ylityökorvaukset sisältyvät kiinteään kuukausipalkkaan ja joiden työtunteja ei seurata Työaikalain 37 §:n nojalla.
Feministitoimittajan valehtelu loukkaa oikeita feministejä.

Alkuperäisen kirjoitusen voit lukea Pauli Sumasen blogista täällä, UusiSuomi puheenvuoro.

Sisällön tarjoaa Blogger.