Header Ads

Tuleeko haluttoman kumppanin antaa?IS kirjoittaa naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Merja Metsä-Heikkilästä joka sanoo, että parisuhde on sanaton sopimus.

"Monet tulevat gynekologin vastaanotollekin hakemaan lupaa haluttomuudelle. Mielestäni parisuhde on kuitenkin sanaton sopimus seksuaalisesta kanssakäymisestä, ja haluttomuus on sopimusrikkomus. Jos nainen katsoo oikeudekseen kieltäytyä seksistä vastoin puolison toiveita, hänen pitää olla valmis hyväksymään seuraukset" - Merja Metsä-Heikkilä.

Mitä mieltä te olette lukijat, tuleeko toisen henkilön antaa toiselle seksiä vaikkei häntä itseään juuri haluttaisi eli näettekö tekin parisuhteen samanlaisena sanattomana sopimuksena kuin erikoislääkäri Merja Metsä-Heikkilä.

Asia on luonnollisesti hankala, koska jokainen parisuhde on niin erilainen, mutta tämän voi myös nähdä niin, että haluton osapuoli ei saa tuomita halukasta osapuolta elinkautiseen seksittömyyteen. Haluttomuutta voidaan korjata monin tavoin ja rakkautta voi antaa kumppanilleen myös seksin muodossa ilman suurempia halun tunteita, koska se ei ole keneltäkään pois.

Toki jos haluton kumppani näkee seksin täysin mahdottomana asiana ja näin ollen ei halua tai pysty täyttämään toisen tarpeita on hänen annettava toiselle vapaus tyydyttää tarpeensa muualla, koska seksi on tärkeä osa ihmisen hyvää oloa ja terveyttä.

(HUOM! Emme nyt kehota ketään pettämään vaan suosittelemme jokaista paria, joka tällaisten asioiden kanssa taistelee, keskustelemaan asiasta.)

Halutontakaan osapuolta ei voida pakottaa aktiin, koska se olisi täysin vastoin hänen itsemääräämisoikeuttaan. Muistakaa, että keskusteltaessa haluttomuudesta on myös hyvä ottaa huomioon, miksi toinen osapuoli on haluton.

Haluttomuutta miettiessä on hyvä kysyä itseltään:

  1. Kauanko haluttomuus on kestänyt?
  2. Mikä sen laukaisi?
  3. Koetko seksin nautittavana, kun siihen ryhdyt?
  4. Aiheuttaako haluttomuus erimielisyyksiä tai riitaa kumppanin kanssa?
  5. Haluatko haluta itsesi vai puolisosi vuoksi?
  6. Onko suhteessasi aikaa seksille?
  7. Onko parisuhteessa parantamisen varaa?
  8. Mitä tapahtuu, jos asialle ei tehdä mitään?
  9. Tarvitsisitteko ulkopuolista apua?

Kommentoi alle ja kerro omista kokemuksistasi tai mielipiteistäsi

Sisällön tarjoaa Blogger.