Header Ads

Tavallisen ihmisen kohtaamisia feminismin kanssaTässä kirjoituksessa otamme esiin tavallisen ihmisen kohtaamisia feminismin kanssa. Alla olevan kirjoituksen on lähettänyt meille sivustoamme seuraava Ville.


Otin keskusteluun mukaan kuinka yksinelävillä miehillä ei ole suoraan sanottuna minkäänlaista mahdollisuutta adoptoida lasta Suomessa.


Vastaukseksi sanoin raivoa, jossa sain kuulla kuinka miehellä ei ole mitään oikeutta adoptoida lasta, sillä ei mies pysty ymmärtämään kuinka raskasta se raskausaika on äidille. Turvonneet nilkat, aamupahoinvointi, jatkuva nälkä sekä monet muut oireet. Raskauden oireet tuntui olevan tällä naisella erittäin hyvin tiedossa, vaikka ei ole itse koskaan ollut raskaana. Hänen mielestään yksinasuville naisille kyllä voitaisiin myöntää adoptio, sillä nainen tietää raskauden vaikeudet ja tietää miten lapsi kasvatetaan. 


Tästä esitin kysymyksen, kuinka esim. nainen, joka ei ole ollut raskaana, tietää raskauden vaikutuksista, ilman omaa kokemusta. Keskustelu loppui aiheesta kuin seinään, sillä mies ei voi tietää mitään raskaana olosta, eikä näinole kelvollinen adoptiovanhemmaksi yksin. 


Seuraava keskustelu koski tätä väitettä, että naisen euro on 80 senttiä. Hänen mielestään se väite pitää täysin paikkaansa, koska iltapäivälehdet näin uutisoivat. Hänen mielestään kaikilla aloilla on eri palkkataulukot miehille ja naisille. Kerroin hänelle, että Pauli Sumanen on tehnyt kattavan tutkimuksen aiheesta naisen euro. Laitoin linkin hänelle tähän tutkimukseen http://www.tasa-arvo.com/u0-palkkatasa-arvokirja-net.pdf.


Luettuaan muutaman sivun, raivo alkoi. Sain kuulla, kuinka tuollaista "paskaa" on tehty verovaroilla. Tuollainen tutkimus on täysin vailla totuudenmukaisuutta eikä pidä paikkaansa. Samalla sain kuulla, kuinka olen itse naistenvihaaja.


Keskustelu loppui kuin seinään tässäkin asiassa, kun totuus ei ollutkaan se, mitä iltapäivälehdissä toitotetaan.


Myöhemmin keskustelimme tästä yleisestä asevelvollisuudesta, mitä Suomessa on. Ennenkö ehdin sanoa mitään, sain vastauksen, että naiset menee sitten armeijaan kun miehet synnyttävät. Seuraavaksi sain kuulla, kuinka koko puolustusvoimat ovat täysin turha menoerä valtiolle, sillä kyllä se Venäjä tänne tulee jos haluaa. Armeijassa kuulemma suomalaiset nuoret miehet leikkivät sotaa, mutta tosipaikan tullen juostaan äidin helmoihin. Ja saahan armeijassa kuulemma erittäin suuren päivärahan. 


Tähän vastasin, että onhan se suuri, 5e päivässä ensimmäisen puolenvuoden ajan (eli siis sillä saa ostettua sen halvimman tupakka askin), toki mainitsin että naiset saavat vielä 0,5e enemmän tätä suurta päivärahaa kuin miehet.


Tässä vaihessa vastauksena tuli, että mitä valitat, naiset ovat siellä armeijassa vapaaehtoisesti, ja ala itse ajamaan asiaa kuinka naisen päiväraha on isompi kuin miesten päiväraha armeijassa.


Pari kuukautta sitten tuli puheeksi miehen malli. Tämän naisen mielestä tottakai miehen pitää maksaa esim. ravintolaillallinen, sillä se kuuluu miehen tehtäviin. Vastasin sitten keskusteluun laittamalla linkin tähän http://www.miesasia.fi/2014/08/seksismin-todelliset-kasvot.html.


Vastauksena sain ainoastaan tekstin: "Miehet mukaan lukien sinä, eivät edes ymmärrä, että tunti on yhtäpitkä käsite kaikille ihmisille"


Keskustelu päättyi hänen siirryttyään offline tilaan.


-Ville

Sisällön tarjoaa Blogger.