Header Ads

Feministit vaativat historiallisen veistoksen poistamista

Ikoninen veistos, Time Square, New York


Yli 7,5 metriä korkea veistos on annettu Normandian Caen Memorial Museolle maailmansodan päättymisen 70 juhlavuoden kunniaksi. Nyt Ranskan feministit tahtovat pois tuon ikonisen veistoksen, koska heidän mielestään veistos kuvastaa seksuaallista pahoinpitelyä.

Veistokseen on haluttu vangita kuuluisa asento, joka on tullut tutuksi historiallisesta valokuvasta jossa merimies suutelee naista toisen maailmansodan päättymisen jälkeen. Valokuva on ollut ihmisille maailmansodan päättymisen muistomerkki, kuten myös sen pohjalta tehty veistos.


Valokuvassa ollut nainen ei ole koskaan valittanut suudelmasta, mutta feministeille veistos on silti liikaa. Medioissa feministit väittävät feminismin edustavan tasa-arvoa, joten miksi juuri tämä veistos sai feministien hihat palamaan? Maailman taidehistoria on täynnä veistoksia joissa esiintyy jonkinlainen moraalisesti arveluttava tapahtuma, kuten muutama esimerkki alla. Ugolino and Sons, Jean-Bapiste Carpeaux
The Metropolitan Museum of Art, New York.
Prague Castlen porttien koristelu.Perseus with the Head of Medusa,
Metropolitan Museum of Art, New York.


Tähän voisi esimerkisi mainita myös ne lukuisat teokset joissa kuvataan Jeesuksen ristiinnaulitsemista, mikä symbolisoi monille pelastusta vaikka itse tapahtuma oli äärimmäisen raaka kidutuksen ja teloituksen tapa.

Feministit syylistyvät jälleen rajumman luokan kirsikan poimintaan ja olettamus äkäisistä feministeistä ja feministien uhriutumisesta ei ainakaan tämän tapauksen ansiosta vaikuta urbaanilta legendalta. 

Miesasia.fi ei 
koe veistosta seksuaalisena väkivaltana, vaan miehen ja naisen välisenä rakkautena ja sodan loppumisen ja ihmiskunnan voiton symbolina. Emmekä missään nimessä toivo tämän ikonisen palan taidehistoriaa poistuvan nähtäviltä Caen Memorial Museon edustalta, koska se on upea paikka teokselle mm. Normandian maihinnousun johdosta. Museo ei ole myöskään aikeissa siirtää teosta pois, vaan se on siinä seuraavat 12kk niin kuin on suuniteltu.


Lähde: Dailymail

Sisällön tarjoaa Blogger.