Header Ads

Miehiä syrjitään asuntomarkkinoilla


Helsingin räikeät vuokra-asuntomarkkinat ovat ajaneet miehet selvästi huonompaan asemaan kuin naiset. Vuokranantajat suosivat naisia ja syrjivät miehiä. IS kertoo vuokranantaja Martin Landesta, joka on jakanut 30 neliön huoneiston kolmeen osaan jonka erottavat vain käyttökalusteet. Vuokraa hän pyytää 345 €/kk osalta ja syyskuussa vuokra nousee kuuleman mukaan 385 €/kk.

Mikä tässä sitten vaivaa on se, että Martin Landen avoimesti kertoo syrjivänsä miehiä vuokralaisina. Tässä suora lainaus IS jutusta:

Landen etsii asuntoon naisia vuokralaisiksi.

– Tässä vähän syrjitään poikia. Asukkaaksi halutaan naisia ja silloin on pakko rajata sukupuolta.


Tässä herää välittömästi kysymys, miksi tasa-arvovaltuutettu ei ole puuttunut henkilön toimintaan, joka avoimesti myöntää syrjivänsä poikia ja miehiä vuokralaisina, etsien naisia/tyttöjä vuokralaisiks? Miten tasa-arvovaltuutettu oikeuttaa virkansa ja toimintansa, jos hän ei edelleenkään puutu miehiin kohdistuvaan syrjintään missään muodossa? Miten tasa-arvovaltuutettua voidaan edes kutsua "tasa-arvovaltuutetuksi", kun hän jatkuvasti näyttää, että hän on naisasia-valtuutettu sen sijaan, että oikeasti tukisi molempia sukupuolia ja heidän oikeuksiaan.

Olen todella pettynyt, että näin räikeään toimintaan ei vieläkään ole puututtu. Olen myös erittäin pettynyt siihen, että Suomessa vieläkin hoetaan matraa "naisten asiat ovat huonommin kuin miesten", vaikka kerta toisensa jälkeen samme lukea mitä kammottavimpia ja halventavia loukkauksia miehiä ja heidän ihmisarvojansa kohtaan. Päätänkin tämän kirjoituksen lauselmaan: "Suomi on paska maa miehille".

Sisällön tarjoaa Blogger.