Header Ads

Naistensarja pelien MM-kisoihin

  • Arkistokuvassa ruotsalainen SK Gaming -joukkue vuodelta 2010.
Elektronisen urheilun kansainvälinen liitto IeSF on päättänyt muuttaa marraskuussa päättämäänsä sarjajakoa seuraavien pelien MM-kisojen ohelta. Ennen ollut vapaasarja muutettiin nyt kahdeksi sarjaksi, vapaa- ja naistensarja. Heidän mukaansa naisille tarvitaan oma sarja, joka edistää pelien diversiteettiä.

Hei nyt ihan oikeasti. Luulin että peli scenet olisivat paljon kehittyneempiä, mutta ei... Feministit ovat ilmeisesti tännekin päässeet ujuttamaan ajatuksiaan sillä itse näkisin sen paljon tasa-arvoisempana, että naiset kilpailisivat miesten kanssa samassa sarjassa sen sijaan, että heille laitetaan oma sarjansa. Kyllä naiset pärjäävät näissä peleissä siinä, missä miehetkin.

Suoralainaus arvon IeSL kuului näin:

- Turnaukset, jotka oli aiemmin tarkoitettu miehille, järjestetään nyt kaikille avoimina. Naisille on edelleen oma sarjansa, IeSF kertoo tiedotteessaan.


Kuten sanoin, on aivan turhaa järjestää naisille omaa sarjaa, sillä jokainen on peli maailmassa tasa-arvoinen ja siellä meitä jokaista tullaan kutsumaan esimerkiksi seuraavilla nimillä: "noob, nerd, mother***er, **shole," ja monella muulla, mukaan voidaan vielä heittää kaikki ilmaukset siitä kuinka he aikovat pahoinpidellä ja raiskata perheesi ja tanssia haudallasi. Toki tätä ei tavata enään ammattitasolla, sillä siellä ollaan hyvinkin tarkkoja sanomisistaan ja siitä minkälaisen imagon antavat.

Pelissä olemme kaikki sukupuolittomia ja tasa-arvoisia, sillä kukaan ei tiedä oletko mies vai nainen ruudun toisella puolella. Miksi siis nytkään erottelemaan pelaajia, naisiin ja miehiin sen sijaan että olisimme kaikki vain pelaajia jotka rakastava pelaamista.

Jos kiinnostuitte pelaamisesta voitte kokeilla maailmalla suosituksi nousutta peliä League of Legends.

Alkuperäisen UudenSuomen artikkelin voitte lukea täältä.

Sisällön tarjoaa Blogger.