Header Ads

Milloin poikien koulutukseen aletaan panostamaan ?


www.freedigitalphotos.net /  imagerymajestic

Viime aikoina on paljon tullut esiin erinlaisia naisten kannustus videoita joissa on haluttu kieltää sana "bossy" (pomotteleva) ja #LikeAGirl.

Julkkis naiset ovat kampanjoineed sanan "bossy" (pomotteleva) poistamiseksi ja kieltämiseksi. Pomotteleva ei ole edes mielestäni millään tavalla negatiivinen ilmaisu vaikka sen joku siinä mielessä tarkkoittaisikin. On hyvä, että joltain tytöltä tai naiselta löytyy sisua olla joskus se johtajakin ja vähän pomottaa muita, ettei aina tarvitse olla se luokan "kiltti tyttö".

Tekstin alalaidassa olevassa videossa kampanjoidaan #LikeAGirl tagin puolesta jossa nähdään tytöttely pahana asiana. No entäs sitten pojittelu. Poikana oleminen on nähty iät ajat pahana asiana, koska pojat ovat niin villejä kun taas tytöt söpöjä ja "viattomia". Poikia on rangaistu siitä, että eivät jaksa olla tuntia pidempään paikallaan ja siitä, että haluavat kilpailla, juosta, pelata ja näyttää mitä osaavat.

Miksi tyttöjä kannustetaan, mutta poikia ei ? Tytöt ovat ohittaneet pojat kaikissa aineissa peruskoulussa. Naisia valmistuu enemmän korkeakouluista ja yliopistoista kuin miehiä. Miksi tätä ei nähdä hälyttävänä asiana ? Miksi nuorille miehille ei vaikka varata paikkoja tiettyä määrä jokaista koulutusohjelmaa kohtaan, kerran meidät pakotetaan vankilan uhalla uhraamaan vuosi elämästämme armeijaan (leikkikouluun) tai siviilipalvelukseen (palkattomaan pakkotyöhön). Eikö tasa-arvoisuus juuri tarkoitta, sitä että kaikilla olisivat samojen etuuksien lisäksi myös samat velvollisuudet. Nyt tytöillä/naisilla ei ole mitään velvollisuuksia, mutta sitä enemmänkin etuoikeuksia kun taas poikien ja miesten niskaan kaadetaan kaikki velvollisuudet ja heidät riisutaan kaikista ihmisoikeuksistaan.

Nythän tytöt ja nuoret naiset pääsevät myös ilman minkäänlaisia keskeytyksiä jatkamaan suoraan korkeakouluihin ja yliopistoihin. Voitte vain kuvitella, minkälainen taakka se on nuorelle miehelle koko ajan miettiä: "Miksi hakea mihinkään tai edes pyrkiä jos joutuu olemaan vuoden toisten käskyteltävänä tai vuoden palkatta tekemässä töitä orjana".

Käykääpä arvon naislukijat koettamassa ja kertokaa sitten miten meni. Nyt varmasti moni nainen sanoo "eihän miestenkään ole pakko synnyttää" ja ei ole myöskään naisten. Toinen argumentti on "kyllä naisetkin käy" niin vapaehtoiset jotka ovat motivoituneita ja haluavat sitä, mutta miksi sinä et sitten käynyt ?

Tästä ja monesta muusta syystä katsoisin, että koulutus järjestelmää tulisi kehittää myös poikien ehdoilla, ei vain tyttöjen ja naisten. Olisi myös hyvä aika saada miehiä opettajan ammattiin houkuteltua, koska pian meillä ei ole enään yhtään mies opettajaa. Miten voimme turvata pojille tasa-arvoisen koulutuksen ja kasvumallin jos meillä ei ole kouluissamme yhtään mies opettajaa, joka voi näyttää heille hyvää miehen mallia. Eniten avioerohakemuksia tekevät juurikin naiset, joten he ottakoon myös vastuun siitä, että lapsi saa nähdä isäänsä. Niin moni nainen pyrkii eristämään lapsen isästään jolloin hyvän miehen ja isän malli jää lapselta saamatta, koska ei voi tätä hyvää mies mallia myöskään koulusta saada. Monet naisethan ovat myös sanoneet, että miehet eivät voi ymmärtää naisten tarpeita joten sama koskenee myös miehiä, että naiset eivät voi ymmärtää miesten ja poikien tarpeita.


Kysynkin siis:

- Miksi poikien opiskeluun ei haluta panostaa, mutta tyttöjen kyllä ?
- Miksi koulutusjärjestelmä syrjii poikia, mutta tähän ei tunnu kukaan puuttuvan ?


Sisällön tarjoaa Blogger.