Header Ads

Mies on sosiaalisessa mediassa syylinen jopa omaan pahoinpitelyynsä.

kuva: AP Photo/Tony Talbot
Uusi Suomi uutisoi otsikolla Poliisi: Nuori nainen hakkasi miestä Helsingissä: Näitkö? Uutinen kertoo tapahtuman jossa mies oli kävelemässä kohti uimarantaa, kunnes häntä vastaan polkupyöräili nainen joka pysähtyi tuntemattomasta syystä hakkaamaan miestä muovipussilla joka sisälsi pulloja. Lyöden miestä pullokassilla ainakin kolme kertaa nainen hyppäsi pyörän selkään ja poistui paikalta jättäen miehelle päähän verestävän kuhmun ja vasempaan käteen sinertävän kuhmun. Mies koki päähän kohdistuneiden iskujen toimesta huimausta, mutta pääsi onneksi sairaalahoitoon.

Missä ovat tasa-arvoa kannattavat feministit laajoine kamppanjoineen? Suurempaa ihmetystä kuin tapahtuman motiivi herättää kuitenkin uutisen kommentointi facebookissa. Kommenteista voi hyvin aistia kuinka miehen kokema väkivalta on hyvin mitätön asia yhteiskunnassa. Kommenteista voi jopa saada kuvan, että pahoinpitelyn uhri oli itse syylinen saadessaan kokea väkivaltaa.

"Haba tää on ollu joku äitin vässykkä siinä selitys" 

"20-v nainen ja 34-v "mies" ja tämä "mies" siis uhri, wht ???Mihin tämä maailma on menossa ?Ennen oli miehet rautaa ja laivat puuta ja nykyään...Eikä se ainakaan mikään prisman muovikassi ollut, jos täynnä viinaa ja päähänkin osui...Hyvä jos sangat kestää edes kahden maitolitran KANTAMISEN, saati sitten lyömäaseena...
Mitäs olet siis mies joka on joko äitin vässykkä tai niin heiveröinen ja näin ollen sinua saa lyödä mikäli uskomme näitä herrasmiehiä."

"Mitähän tää "uhri" teki ennen kassilla mäiskimistä? "

"Nainenhan ei voi ikinä olla syylinen, sillä mies on kaiken pahan alku ja juuri."

"Se olisikin ollut näkemisen arvoinenn "

Hänelle miehen hakkaaminen on viihdettä. Äsken lainatut kommentit ovat miesten suusta mikä on ehkä hieman masentavaa. Kyseessä voi olla vain huulen heitto ja provosoiminen, mutta havainnollistaa miten suojaton mies on ja miten vähän mies saa sosiaalista tukea kriisitilanteessa verrattuna naiseen.

Kommentoinnissa loistaa kuin tähtenä taivaalla fiksu nainen joka kiteyttää asian ja puolustaa hienosti tätä uhria.


"On se jännä..Jos pahoinpitelijä ois ollu mies niin se haukuttais alimpaan helvettiin, mutku nainen käy kimppuun niin sille vaan nauretaan."

Tähän on hyvä päättää ja todeta ettei väkivalta pitäisi olla ikinä hyväksyttävää oli uhrina minkä sukupuolen edustaja tahansa.
Sisällön tarjoaa Blogger.