Header Ads

Isät unohdetaan taas!Yle uutiset kertoo, että nyt perustettu työryhmä on alkanut miettimää miten naisparin oikeudet tulisi turvata lapseen joka tehty keinohedelmöityksellä tai siittiöillä joiden isää ei voida varmistaa.

Yle uutiset kertoo seuraavaa:Kesäkuun lopussa eduskunnalle annettiin hallituksen esitys isyyslain uudistamisesta. Neljätoista ministeriä hyväksyi tuolloin lausuman, jonka mukaan naisparille syntyvän lapsen oikeusturvan kannalta on tarpeen laatia säännökset siitä, miten lapsen juridinen suhde molempiin vanhempiinsa voidaan vahvistaa.
(Jos joku tietää arvon ministereiden nimet niin laittakaa toki tänne päin tulemaan niin julkaistaan ne sivulla kaikkien nähtäväksi jotta nähdään ketkä ovat menneet sotkemaan naiset isyyslakiin)
...

Isyyslakia valmistellut työryhmä piti mahdollisena, että lakiin kirjattaisiin mahdollisuus vahvistaa äidin kumppani lapsen toiseksi vanhemmaksi silloin, kun naispari on hankkinut yhdessä lapsen hedelmöityshoidolla ja on käyttänyt siittiöitä, joiden luovuttajaa ei voida vahvistaa lapsen isäksi.


Miksi naisten oikeuksia tulee ajaa silloinkin kun kyseessä ovat miehet? Eikö jo riitä, että naisilla on erityis vapauksia Suomessa  (armeija, siviilipalvelus, lyhyemmät tuomiot samoista rikoksista, turvakodeista 2/3 ottaa ainoastaan naisia jne...).
Ennemmin tulisi puuttua järkyttävään sosiaalialoilla tapahtuvaan miesvihaan joka kulminoituu juurikin erotilanteissa tapahtuvaan "lapsi AINA äidille" politiikkaan.

Mitä minä sanon tästä?

Miespareille samama oikeus lapseen eli adoption kautta tai sitten naisen kautta siten, että vuokrataan kohtu ja valtio maksaa kulut jotta tasa-arvo toteutuu, sillä miehillä ei ole kohtua jossa lapsi voisi kasvaa (valitettava biologinen fakta ja tosin ei nainenkaan lasta voi saada ilman miestä). Toinen vaihtoehto on, että nais- tai miespareille ei erillisiä oikeuksia anneta vaan aletaan panostamaan miesten oikeuteen isyydessä. Miehille oma edustaja ja oikeuksien ajaja (valtion maksama tietenkin) erotilanteissa joissa molemmat vanhemmat haluavat lapsen itselleen, jotta arvon sosiaalitantat eivät pääse miestä sorsimaan tämän miehen exän kanssa.

Lisäksi miehillehän voitaisiin varmistaa helpompi oikeus adoptoida lapsia, me kun emme niitä voi synnyttää ja naisen on aina helppo hankiutua raskaaksi jos niin haluaa. Toki naisille jotka eivät syystä tai toisesta lasta voi saada voidaan myös myöntää sama oikeus ja näin turvata jokaisen oikeus "jälkeläiseen" vaikkei pakolta biologisesti olisikaan lapseen millään tavalla sidoksissa, olisi tästä apua Suomessakin monelle lapselle joka syntyy ja joutuu sijaisperhe kierteeseen.

Yle uutisten jutun voit lukea täältä.

Sisällön tarjoaa Blogger.