Header Ads

Väkivaltaleima

89studio / www.freedigitalphotos.net
Haluan nostaa tässä kirjoituksessa esille Ylilääkäri Hannu Lauerman kirjoituksen "Suomalainen mies ei ole väkivaltainen". Yhdyn täysin hänen mielipiteisiinsä siitä, että suomalaisten miesten väkivaltaisuutta liioitellaan ja dramatisoidaan. Olen myös sitä mieltä, että tätä "väkivaltainen mies" leimaa yritetään koko ajan kiillottaa ja iskeä jokaisen miehen otsaan joka vähänkään yrittää puolustaa oikeuttaan vapaaseen mielipiteeseen tai siihen, että hän ei ole väkivaltainen vain koska on mies. Väkivalta ei ole sukupuolisidonnaista kuten feministit antavat olettaa.

Suora lainaus Hannu Lauermanin kirjoituksesta:

PERINTEINEN SUOMALAISEN miehen väkivaltaisuuden päivittely elää kuitenkin stereotypioissa, joita käytetään tarvittaessa surutta ketä tahansa suomalaista miestä vastaan. Joskus muun muassa huoltajuuskiistoissa lasten isää vastaan argumentoidaan oikeudessa väkivallan uhalla ilman, että ainoakaan asia miehen elämänhistoriassa, dokumentoidussa käyttäytymisessä, psyykkisessä tilassa tai olemuksessa puhuisi väkivaltariskin puolesta, ja kaikki näytöt ovat päinvastaisen puolella. Silti naisen voimakkaaseen eläytymiseen, joskus manipulointiin ja joskus jopa vainoharhaisuuteen pohjautuva tarina, joka on hänen päämääriensä kannalta sopiva, saatetaan ottaa esimerkiksi lastensuojelussa täytenä totena.


On myös todella loukkaavaa, että mies pyritään näyttämään väkivaltaisena olentona joka ei ole missään olosuhteissa sopiva huoltajaksi omille lapsilleen. Eikö olisi jo aika herätä näistä kuvitelmista, että mies on mukamas se väkivaltaisempi osapuoli. Koko ajan saamme lukea lisää ja lisää tutkimuksia sekä uutisia, miten naiset pahoinpitelevät miehään ja lapsiaan.

"Mitä tapahtuu kun nainen pahoinpitelee miestä"


Herätkää ihmiset! On aika muuttaa asenne ilmapiiriä ja tunnustaa myös miehet eläviksi ihmisiksi, joilla on tunteet ja järki. Väkivaltaleiman lyöminen jokaisen miehen otsaan ja heidän mustamaalaamisensa aika on loppu!

Sisällön tarjoaa Blogger.