Header Ads

Syrjitäänkö miehiä asuntojonoissa?


Helsingin Sanomien mielipide osastolla nimimerkillä "Hädässä oleva helsinkiläinen" kirjoittaa miten on maksanut veroja koko ikänsä Suomeen, on 45-vuotias mies ja on eronnut vaimostaan.

"Olen yli 20 vuotta maksanut veroni työelämässä ja pärjännyt omillani, mutta nyt vakavasti sairastuneena olen kuntoutustuella elävä 45-vuotias mies. Minulle jää kuukausittain verojen jälkeen käteen 1 150 euroa."


Nyt hän on hakemassa asuntoa Helsingin kaupungilta, koska hänellä ei ole tuloillaan varaa nykyiseen asuntoonsa joka maksaa 900 €/kk.Yksityisltä hänellä ei ole varaa edes hakea asuntoa, vuokrahintojen alkaessa +500€/kk. Hän hakee siis kaupingilta asuntoa itselleen samoin kuin hänen vaimonsa.

Mutta nytpä tulee kaikkein "hauskin" 
kohta, jos näin sarkastisesti asia ilmaistaan. Nainen on hakenut hyvinkin nirsoilla ja tiukoilla asetuksilla asuntoa ja saa sen alle 12 h odotuksella, mutta mies ei. 40m2 asunto 400 € /kk naiselle, joka tienaa n. 2000 € / kk kun taas mies joka on sairas ja vähäosaisempi ei löydy mitään, mutta työssä käyvälle naiselle löytyy asunto heti kaupungin puolesta

Kirjoittaja itse kommentoi tilannettaan seuraavasti:

"Voisiko oikeudenmukaisuuden nimissä kysyä, kumpi meistä on edullisen ja nopeasti saatavan vuokra-asunnon tarpeessa: sairauksista toipuva köyhä mies vai kohtuullisesti, noin 2 000 euroa kuussa, tienaava terve nainen. Kaupungin päätöksen mukaan jälkimmäinen." 

"Miten kävi sairaan, raittiin ja tupakoimattoman, pienituloisen mutta luottokelpoisen miehen hakemukselle? Kyllä, hakemukseni on erittäin kiireellisenä jonossa, kuten 70 prosenttia kaikista hakemuksista."


Ei ihme, että arvon kirjoittajaa vituttaa saatikka, sitten meitä. Onko todellakin niin, että mies ei ole yhtä tärkeä kuin nainen. Luulin, että elämme tasa-arvoisessa yhteiskunnassa, jossa sukupuolella ei ole väliä missään...


Niimpä niin... apua saa mies hakemalla hakea, kun taas ainakin Helsingin kaupungin asuntopalvelut oikein tuputtavat sitä naisille. 

Hädässä oleva helsinkiläinen haluaakin kysyä Helsingin kaupungilta:

"Miten Helsingin kaupunki määrittelee ihmisen asunnontarpeen? Onko siellä todella harkintaa? Vai miten valinta oikein toimii? Onko niin, ettei yksin asuva mies voi saada asuntoa Helsingin kaupungilta?"


Mitä ilmeisemmin Helsingin kaupunki määrittelee ihmisen asuntotarpeen sukupuolen mukaan hyvinkin selkeästi. Nainen ajaa aina miehen edelle, vaikka mikä olisi. Haluan kuitenkin muistuttaa, että tasa-arvossa ei ole kultaista keskitietä vaan se itse on jo kultainen keskitie. Joko tasa-arvoa on tai sitten sitä ei ole.

Sisällön tarjoaa Blogger.