Header Ads

Pojat - Unohdetut seksiorjat

   winnond / www.http://www.freedigitalphotos.net

Maailmassa on arvioitu olevan tällä hetkellä yli 27 miljoonaa orjaa. Se on enemmän kuin ikinä ihmiskunnan historiassa. Se on yli viisi kertaa Suomen väkiluku.

Nykyajan orjuus ei rajoitu vanhanaikaiseen työorjuuteen vaan, sillä on eri muotoja kuten, tavallinen työorjuus, kotiorjuus ja ehkä yleisin nykyaikana seksiorjuus.


Maailmassa on monia järjestöjä, jotka taistelevat rikollisjärjestöjä vastaan, jotka pyrkivät orjuuttamaan ihmisiä, mutta ne unohtavat erään tärkeän asian... pojat ja miehet.

Pojat ovat suuri osa liikutellusta "seksiorja" ryhmästä, mutta he ovat usein näkymättömiä. Monilta viranomaisilta, että ihan tavallisilta ihmisiltäkin puuttuu ymmärrys siitä, että myös pojat ja miehet voivat olla seksiorjia. Uhriominaisuus nähdään niin syvästi naisten ominaisuutena nyky-yhteiskunnassa, että voidaan, jopa sanoa, että se kielletään miehiltä ja pojilta. Miehiä ja poikia ei haluta nähdä tämän kauhean asian uhreina, koska se kertoisi silloin myös sen että myös naiset voivat olla pahantekijöitä ja että myös miehet voivat uhreja.

Asiasta on myös erittäin vähän tutkimustietoa poikien ja miesten osalta, koska asiaa ei olla haluttu tiedostaa tai sitä ei ole nähty tarpeellisena. Varovaiset arviot siitä kuinka paljon miehiä ja poikia myydään orjina pyörii 50% kokonaismäärästä, mutta varmaa tietoa asiasta ei ole kenelläkään.

Sura Nualpradid / http://www.freedigitalphotos.net/


Nykyaikainen poikien seksiorjuutta voidaan avoimimmin tavata Thaimassa. Nuoret pojat tulevat pohjoisista osista joissa heillä ei ole työtä eikä tulevaisuutta. Heidät houkutellaan myymään itseään yökerhoihin kuten niin moni muu nuori tyttö ja nainen. Ainoa hyöty tästä heille on se, että heidän ei tarvitse nukkua kadulla, mutta samaan aikaan he vaarantavat itsensä HIV/AIDS:in kaltaisille taudeille. He vaarantavat tautien lisäksi fyysisen ja henkisen terveytensä, eikä heidän elämänlaatunsa parane vaan useimmiten peräti huononee.

Onneksi on Urban Light organisaatio, joka pyrkii auttamaan Thaimaassa toimivia poikia ja mies uhreja. Heidän tutkimustyönsä myös kertoo, että miesten ja nuorten poikien kysyntä on koko ajan kasvava ala seksiorjamarkkinoilla ja he pyrkivät auttamaan monia nuoria miehiä ja poikia pois kaduilta ja yökerhoista. Usein tämä on kumminkin vaikeaa, koska yökerhojen omistajat ja muut eivät halua päästää orjistaan irti, koska tekevät rahaa heillä.

Suosittelen kaikkia tutustumaan Samuel Vincent Jonesin artikkeliin "The Invisible Man: The Conscious Neglect of Men and Boys in the War on Human Trafficking"

Sisällön tarjoaa Blogger.