Header Ads

Miesten työttömyydellä ei ole väliä

Työttömyys Suomessa lokakuu 2013


Pauli Sumanen käsittelee blogissaan miesten työttömyyttä (26.5.2014). Alla oleva teksti on suoralainaus hänen tekstistään, jonka voitte käydä lukemassa myös hänen UudenSuomen blogistaan täältä.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli huhtikuun lopussa 241 000 työtöntä, mutta Työministeriön mukaan heitä oli 307 000. Totuushan on ihan toisenlaista. Esimerkiksi noissa luvuissa ei ole asevelvollisia, sillä heidän työpanostaan ei huomioida missään virallisissa tilastoissa. Asevelvolliset ja siviilipalvelusmiehet siis eivät tee "oikeita" töitä. Eli  noin 25 000 asevelvollista pitää laskea lisää. Lisäksi ne, jotka ovat jo luovuttaneet, eivätkä enää hae töitä, eivätkä ilmoittaudu työttömyyskortistoon  (100 000???), eivät ole mukana. Kun työllisyysaste 20-60-vuotiaissa on noin 68 %, eivät ne kaikki loput 32 % ole niitä, joita työnteko ei kiinnosta, vaikka tilastot muuta väittävät, vai mitä????

Tutkija Pauli Sumanen / Uusi Suomi, profiili kuva

Tässä herää itselläkin tosiaan kysymys miksi Suomessa ei potkita valtiolta pois väkeä kun rahaa ei ole ja velka vain kasvaa. Eikö nyt olisi juuri tärkeää saada valtion kuluja alaspäin eli potkitaan väkeä pois jotka turhaan siellä papereita pyörittävät kun yksityiselläkin puolella homma hoituu vähemmällä väellä. Suomen byrokratia taitaa olla samalla tiellä kuin Kreikankin...

En sano tätä pahalla, mutta yrittäminenkin on tehty niin kalliiksi, että monikaan ei sille tielle halua lähteä kovan verotuksen ja suurien riskien takia. 

Naisillahan hätää ei ole niin kauan kuin miehet pyörittävät pääosin yksityistä puolta ja maksavat veronsa Suomeen.

Pauli Sumanen jatkaa kommenteissa erinomaisia perustelujaan:

Työllisyysaste on naisilla huimasti korkeampi, mutta miehillä paljon alhaisempi kuin 1960-luvulla. Kun ne "lisänaiset" työskentelevät pääosin julkisella sektorilla, se näkyy verotuksessa. Me ylläpidämme korkealla verotuksella naisten korkeaa työllisyysastetta. Kuntavero oli 60-luvun alussa oli noin 10 %, nyt keskiarvo on tainnut ylittää jo 20 %.

Eikö suojatyöpaikkoja tulisi jo alkaa purkamaan ja valtion byrokratiaa keventämään. Itse ainakin näkisin tämän ensimmäisenä askeleena parempaan tulevaisuuteen maamme kannalta. Toki se veisi naisilta työpaikkoja, koska suurin osa julkisella puolella työskentelevistä on naisia, mutta se taas avaisi heille siten uuden mahdollisuuden lähteä kilpailemaan miesten kanssa yksityisen puolen töistä vai katsotteko että naiset eivät tässä kilpailussa pärjää ja siksi ovatkin menneet valtion suojatyöpaikkoihin ?


Jos näette asian näin niin silloinhan olette feministisen ajattelutavan mukaan seksistejä ja ai niin... pitää muistaa myös se, että yksityisellä puolella työnantaja yleensä ottaa sen parhaimman mitä rahalla saa, siis sillä rahalla minkä on valmis laittamaan työntekijään joten naisetkaan eivät voi silloin valittaa "epätasa-arvosta", koska sitä kutsutaan kilpailuksi johon kaikkien meidän on totuttava tässä uudessa ihanassa "globaalissa" Suomessa.

Suosittelen lukemaan myös hänen juttunsa "Valtio yksityistää miesten työpaikat"

Suora lainaus Pauli Sumasen tekstistä:

...Uuden palkan pienuusasia vietiin käräjille asti. Julkisen sektorin palkoissa on siis yli 10 % näkymätöntä palkkaetuutta (joka ei näy miesten ja naisten palkkaerovertailuissa). ...Kun joku kymmenen/sata naista joutuu yksityistämisen kohteeksi, kyseessä on tasa-arvo-ongelma. Kun kymmeniä tuhansia miehiä siirretään yksityissektorille, kukaan ei puhu tasa-arvosta mitään.
Miesten asiat eivät ole tasa-arvoasioita, vain naisten asiat ovat.

Ei näin loppuun voi kun todeta että Pauli Sumanen on oikeassa... Miesten asiat eivät ole tasa-arvo asioita, mutta naisten asiat ovat.

Sisällön tarjoaa Blogger.