Header Ads

Elämämme unohdetut "supersankarit"

vectorolie / http://www.freedigitalphotos.net

Jo pitkään on puhuttu (lue riidelty) siitä onko lapsen parempi olla äidin vai isän kanssa huoltajuuskiistoissa. Molemmat vanhemmat ovat tärkeitä, mutta usein saamme kumminkin lukea ja kuulla, että äiti on pyrkinyt eristämään lapsen isästään tai isä lapsen äidistä, tosin harvemmin isät tätä tekevät, sillä äidit voittavat edelleen suurimman osan huoltajuuskiistoista.

Tämän lisäksi usein unohdetaan miten tärkeä isän malli on pojille, että tytöille.

Isät opettavat pojilleen erilaisia töitä, oli se sitten ruohonleikkurin korjauksesta vaikka auton renkaiden vaihtoon tai ihan perus kotitöihin kuten tiskaamaan tai imuroimaan. He myös innostavat pojat liikuntaan ja opettavat kuinka käyttäytyä. Isät osaavat neuvoa niin rakkauspulmissa, että oman kehon kysymyksissä. Isät osaavat myös vastata poikien kysymyksiin toisesta sukupuolesta ja opastaa pojan kasvua yksilönä. Nostavathan he toki myös pojan itsetuntoa ja parantavat pojan omaa näkemystä kehostaan ja opettavat hyväksymään sen sellaisenaan.

Mitä isät sitten opettavat tyttärilleen? He opettavat tyttäriään arvostamaan itseään, opettavat tytöt painamaan eteenpäin vaikka lumipyry iskisi vasten kasvoja ja muut sanoisivat ettei kannata jatkaa. Isät opettavat tyttärensä kunnioittamana omaa kehoaan ja näyttävät heille hyvän miehen mallin. He opettavat tytöille samat asiat kuin pojille ja paljon muuta.

Vaikka äidit ovatkin niitä maailman ihanimpia ja tärkeitä lapselle, emme saa unohtaa niitä toisia "supersankareita" eli isiä. Isät ovat ihan yhtä tärkeitä kuin äiditkin ja heille tulee varmistaa samat oikeudet nähdä ja kokea, että tukea lapsen kasvua kuin äideillekin.

Lue myös: "Näin isä vaikuttaa tyttären uravalintaan - Iltalehti"


Sisällön tarjoaa Blogger.