Header Ads

Armeija esti varusmiehen pääsyn pääsykokeisiin

Iltalehti kirjoittaa varusmiehestä jolle oli luvattu pääsy pääsykokeisiin. Valitettavasti häneltä evättiin mahdollisuus mennä pääsykokeisiin juuri ennen kuin hänen olisi niihin pitänyt päästä lähtemään.

Iltalehti kirjoittaa:


"Sama komppanian päällikkö on kuitenkin aiemmin päästänyt useita Lassilan palvelustovereita sekä pääsykokeisiin että esimerkiksi ylioppilasjuhliin asiointivapaalla."

On hieno huomata miten miesten pääsyä korkeakouluihin ja yliopistoihin vaikeutetaan nyt jo armeijankin toimesta. (sarkasmia)

Iltalehti kirjoittaa myös:

"Lassilan pääsykoe oli ison sotaharjoituksen jälkeen, jolloin kasarmilla ei ollut mitään varsinaista ohjelmaa. Hän ei olisi jäänyt paitsi koulutuksesta.- Täällä ei ole yhtään mitään tekemistä, laskemme pelkästään kalustoa, Lassila kertoi pääsykoepäivänä Iltalehdelle.Lassilalla ei ole tiedossa opiskelupaikkaa kotiutumisen jälkeen. Hän oli hakenut samaan ammattikorkeakouluun jo viime vuonna, mutta ei silloin päässyt kokeeseen. Kyseessä oli myös ainoa pääsykoe, jonne hän olisi mennyt."

Mitä ilmeisemmin miehiä pidetään niin "suuressa" arvossa Suomessa, että heidät laitetaan laskemaan kalustoa sen sijaan että heidät päästettäisiin rakentamaan tulevaisuuttaan ja pyrkimään jatkamaan opiskelujaan. Hyvä koulutus nostaa miehen mahdollisuutta parempaan elintasoon, joka taas tutkitusti nostaa miesten elinikää ja elämän laatua.

Eversti Järven kommentti:


Sen sijaan kasarmilta pääsykokeeseen asiointivapaalla päästäminen on Järven mukaan ollut komppanian päälliköltä virhe. Hän kuitenkin korostaa, että kaikilla varusmiehillä on mahdollisuus jollakin tavalla päästä pääsykokeeseen.

Kaikilla paitsi tällä henkilöllä... On myös ottaen huomioon, että miehet laitetaan armeijaan pakolla ja vankilan uhalla joten tällaisia virheitä ei tule sallia missään nimessä. Miehille tulee varmistaa kaikki mahdollisuudet jatkaa elämäänsä mahdollisimman pian armeijan jälkeen, koska jo nyt se hidastaa heidän opiskelujaan vuodella. Monessa tapauksessa se myös pudottaa heidät jatkokoulutus kelkasta kokonaan, toisin kuin tytöillä jotka pääsevät jatkamaan suoraan korkeakouluihin ja yliopistoihin ilman erillisiä keskeytyksiä.

Iltalehden alkuperäisen artikkelin pääset lukemaan täältä.

Varusmiesliiton vastaus Iltalehdelle täällä.

Sisällön tarjoaa Blogger.