Header Ads

Media liioittelee - "Mummon euro on 65 senttiä"


Grant Cochrane/http://www.freedigitalphotos.net/


Saimaan sanomien kirjoittaja Maaria Drake luulee että Suomessa maksetaan eläkkeitä sukupuolen mukaan.

"Mummon euro on 65 senttiä" - kolumni

Kirjoittaja on taas aivan väärässä. Naiset tekevät vähemmän työtunteja vuodessa joten ei ihmekään että vuosiansiot ovat keskimäärin pienemmät kuin miehillä. Työeläkettä maksetaan maksetuista veroista joten kun miehet tienaavat enemmän vuodessa tehtyään enemmän tunteja niin ei ihmekään että miehet maksavat siten enemmän veroja ja saavat sitten enemmän eläkettäkin kun eläkkeelle pääsevät.

Lisäksi kirjoittaja unohtaa että naiset käyttävät kaikista terveyspalveluista 60% ja tuottavat niihin tarvittavista verorahoista ainoastaan 40%. Monet naiset jättävät myös valtion rahoittamat palvelut käyttämättä eli rahaa palaa niin sanotusti hukkaan kun palvelu tarjotaan mutta sitä ei käytetäkään. Huomaathan että tarkoituksena ei ole syyllistää naisia tässä kohtaa, mutta on täysin järjetöntä tarjota palveluita ja käyttää suurin osa rahoista vain naisiin. Myös miehet kaipaavat laadukasta terveyden huoltoa eläkepäivinään ja varsinkin sitä ennen ,koska suurin osa vaarallisen ja raskaan työntekijöistä joissa ruumista kuluu on miehiä.


Miehille tehtäviä terveystarkastuksia ei ole tai niistä ei sitten ainakaan missään tiedoteta. Itsellä viimeisin terveystarkastus taisi olla armeijaan mennessäni.Terveysmenot rahana

LÄHDE


Suuri virhe on myös siinä, että naiset elävät keskimäärin 10 vuotta pidempään, joten todellisuudessa naiset nostavat enemmän eläkkettä kuin ovat sitä maksaneet.

"Naisen euro on 80 senttiä." - myytti elää mitä ilmeisemmin tämänkin naistoimittajan kynässä edelleen. Toivotaan että hänkin herää todellisuuteen pian ja alkaisi tarkistamaan faktansa ennen kuin kirjoittaa humpuukia.

Kuvasta voidaan huomata miten ero on kasvanut jatkuvasti
LÄHDE

Miksi miesten lyhyempää elinajan odotetta ei nähdä ongelmana ? Eikö miestenkin pitäisi saada nauttia tienatuista eläkepäivistään ja rahoistaan yhtä lailla ?

Sisällön tarjoaa Blogger.