Header Ads

Sota poikia vastaan


Mikä on sota poikia vastaan? Videolla (video jutun lopussa) käsitellään miksi tytöt pärjäävät paremmin kuin pojat koulussa sekä miksi koulutus järjestelmää tulisi muuttaa. Videossa todetaan myös hyvin että nyt poikia kohdellaan kuin "vioittuneita tyttöjä". Sana kuvaa yllättävän hyvin koulujen käytöstä poikia kohtaan sillä enää ei osata tunnistaa sitä mikä on pojille normaalia käytöstä ja mikä tytöille. Tytöt ovat luonnostaan yleisemmin rauhallisia ja heidän käytöksensä onkin "koulujen kultainen standardi".

Poikia tulisi innostaa lukemaan ja oppimaan. Omalla luokallani oli paljon poikia, jotka mieluimmin olisivat lukeneet jotain muuta kuin niitä iän aikaisia "tyttöjen kirjoja". Kiitokset Bertin päiväkirjalle ja Harry Potterille, jotka ainakin itseä innostivat lukemaan nuorempana ja luku harrastus on jatkunut aikuisikään asti. Pojille tulisi tarjota vaihtoehtoja esimerkiksi sarjakuvista ja tiedekirjoista.

Ei 7-15 vuotiasta poikaa kiinnosta miten Matti tapasi Maijan ja miten hän toi hänelle ruusuja sekä tanssitti häntä yöt päivät. Tällaiset kirja yleisemmin on suunnattu naisille ja tytöille kuin kasvaville pojille.

Pojat tarvitsevat roolimalleja myös opetuksessa ja jos opettajina on vain naisia ei poikien tarpeita pystytä huomioimaan yhtä hyvin kuin tyttöjen. Voidaankin sanoa, että 90 luvun vaiheeseen päättyi niin kutsuttu koulutuksen "kulta-aika". Silloin päättyi entinen koenumero = kurssi arvosana systeemi ja se vaihtui "miltä opettajasta tuntuu", että oppilas on ansainnut numerokseen järjestelmään. Tämä on myös tutkitusti vahingoittanut poikien arvosanojen saantia laskevasti ja nostanut tyttöjen numeroita. Haitta ei jää pieneksi vaikka siltä kuulostaa sillä kun haet esimerkiksi korkeakouluihin tai yliopistoihin haet nimenomaan aluksi todistuksellasi ja vasta sitten sisäänpääsy kokeella eli tytöt pääsevät näihin pääsykokeisiin useammin kuin pojat jo haku vaiheessa joka korreloituu siten, että useampi nainen pääsee jo ihan tämän perusteella korkeakouluun miehen sijasta.

Kysymys kuuluukin tulemmeko tekemään korjaavan liikkeen jo nyt ja pyrkimään nostamaan opettajan ammatin taas arvoonsa myös miehille jolloin saamme lisää miehiä opettajiksi ja roolimalleja pojille. Vai jätämmekö korjausliikkeen liian myöhään jolloin poikien koulutuksen korjaaminen ei ole enää mahdollista ilman valtavia investointeja joita ei sitten byrokraattien toimesta halutakaan enää tehdä, koska ne maksavat valtavia summia.Sisällön tarjoaa Blogger.